Archief
WOS - Dennis van Schie

WOS - Dennis van Schie

Westlands Schaatsmuseum heeft een nieuwe locatie

Het Westlands Schaatsmuseum heeft na maanden zoeken een nieuw onderkomen gevonden: in 's-Gravenzande.

Een ondernemer deed het bestuur een aanbod om het Westlands Schaatsmuseum in zijn vrijstaande bedrijfspand onder te brengen. Het pand is gevestigd aan de Parallelweg 43 in 's-Gravenzande. Het bestuur van het museum heeft dit aanbod 'met dankbaarheid geaccepteerd', het museum was namelijk al een lange tijd opzoek naar een nieuwe locatie.

"Met een gevoel van opluchting en nieuw enthousiasme zetten we alles in het werk om er weer een aantrekkelijk museum van te maken", laat het bestuur weten. In mei 2009 brak er brand uit in boerderij de Vlietwoning in Naaldwijk, waar het museum was gevestigd. Na een aantal jaren van tijdelijke locaties en een expositieruimte in het Westlands Museum in Honselersdijk werd begin januari 2016 een hal gevonden aan de Lierweg. Uiteindelijk moest het museum daar ook weg.

Klussen

Voordat het museum zich gaat vestigen in 's-Gravenzande moet er nog wel wat geklust worden. Zo moet de collectie nog worden ingepakt en de nieuwe locatie worden schoongemaakt en ingericht. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het Westlands Schaatsmuseum in het najaar van 2022 haar deuren weer opent.

Museumvoorzitter Koos Verbeek over de nieuwe locatie: