Archief
FC 's-Gravenzande

FC 's-Gravenzande

FC 's-Gravenzande krijgt jeugdinterland toegewezen

Voetbalclub FC 's-Gravenzande is op dinsdagavond 7 juni gastheer van de EK-kwalificatiewedstrijd voor teams onder 19 jaar tussen Servië - Noorwegen.

Er wordt begin die maand een EK-kwalificatietoernooi gehouden, met behalve Servië en Noorwegen ook Nederland en Oekraïne. Dat FC 's-Gravenzande één wedstrijd op zich mag nemen, komt redelijk onverwacht. Als speellocaties was namelijk gekozen voor het terrein van Varkenoord (Rotterdam) en het sportpark van ARC in Alphen aan den Rijn. ARC speelt echter op 7 juni mogelijk een nacompetitiewedstrijd voor promotie naar de derde divisie.

Hoewel nog niet duidelijk is of ARC die wedstrijd ook gaat spelen - de club kan ook nog kampioen worden - en of dat dan een thuis- of een uitduel is, wilde voetbalbond KNVB snel schakelen. Daarom is besloten FC 's-Gravenzande te benaderen. De club reageerde daarop positief. "In minder dan twee weken tijd moeten we nu dus de hele organisatie voor een interland weer op poten zetten", aldus de club, die alweer voor de dertigste keer een interland mag organiseren. "We hebben er echter vertrouwen in dat dit gaat lukken, omdat we kunnen rekenen op een grote groep vrijwilligers die ook bij de voorgaande 29 interlands er gezamenlijk voor gezorgd heeft dat deze wedstrijden vlekkeloos afgewerkt konden worden."