Archief
Google Streetview

Google Streetview

Geen steun voor woningbouw langs Woudseweg

De gemeenteraad van Midden-Delfland ziet te veel bezwaren om de bouw van tien woningen en een aantal bedrijfsunits toe te staan langs de Woudseweg in Den Hoorn.

Een initiatiefnemer wil op de locatie Woudseweg 130 een appartementencomplex met acht woningen (waarvan drie in de sociale huursector) en twee geschakelde woningen bouwen, met daarbij ook vier bedrijfspanden. "De huidige rommelige hoek wordt met de voorgenomen bebouwing nabij het drukke kruispunt omgetoverd tot een pareltje bij binnenkomst van Den Hoorn", zo noemde een vertegenwoordiger van de initiatiefnemer het gisteren.

Maar de gemeenteraadsfracties vonden het allesbehalve een pareltje. De locatie ligt in de nabijheid van veel bedrijvigheid, waaronder een hovenier met de zogenoemde milieu-categorie 3.1. "Het appartementencomplex heeft een afstand tot de Harnaschdreef van 8,5 meter, aan de andere kant een afstand van 10 meter tot bedrijfsunits. Aan de overkant liggen parkeerplaatsen van andere bedrijven op 6 à 7 meter", legde Niek Knaap (OGP) uit. "Het gaat niet om kan dit, of past dit? De voornaamste vraag is: wil je dit ook? Wil je als gemeente op zo'n locatie 3 sociale en 5 duurdere appartementen realiseren en ben je daar dan tevreden mee?"

Ook over de bewonersparticipatie was de raad niet te spreken. Volgens de initiatiefnemer was er een uitgebreide informatiebijeenkomst geweest, maar omwonenden vonden de informatievoorziening zeer beperkt. Bovendien heeft de buurman van het perceel uitbreidingsplannen en die worden met het plan tegengehouden.

Wethouder wil voorstel niet terugnemen

Tijdens een opiniërende raadsvergadering twee weken geleden was er al veel kritiek op de plannen. Wethouder Wendy Renzen (VVD) kreeg toen het verzoek om het voorstel ter vaststelling van het bestemmingsplan terug te nemen, om later met nieuwe plannen te komen. Daarvan was geen sprake. Ook gisteravond verdedigde ze het voorstel weer.

Ze kreeg daarbij alleen bijval van haar VVD-collega's in de raad. Fractievoorzitter Jacob van der Eijk: "In de verkiezingen hoorde ik heel veel partijen over wonen en bouwen. Er ligt nu een plan. Ik zeg: doe boter bij de vis." Van der Eijk vroeg uiteindelijk zelfs om een hoofdelijke stemming, zodat in de verslaglegging kon worden vastgelegd wie vóór het plan stemden. Hij en zijn collega's André Gebben en Jerry Moerman stonden alleen.