Archief
Politie Basisteam Westland

Agentes 550 kilometer op de fiets voor de Hartstichting: 'Ons blauwe hart voor rode harten'

Politieagentes Charlotte en Pauline van het bureau in Westland staan aan de vooravond van een heuse kuitenbijter. Met nog bijna honderd anderen fietst het duo in vier dagen tijd van Den Haag naar Parijs, voor het goede doel.

"Met ons blauwe hart zetten wij ons in voor de rode harten", vertelt politieagente Charlotte in de WOS Ochtendshow. Met de actie wordt geld opgehaald voor de Hartstichting, dat onderzoek doet naar hart- en vaatziekten. De eerste etappe begint morgenochtend om 08.00 uur bij het hoofdkantoor van de Hartstichting in Den Haag. Daarvandaan vertrekken de deelnemers naar het Belgische Leuven.

"Het is super spannend, maar tegelijkertijd hebben wij er heel veel zin in", zegt Charlotte. De agentes hebben in hun werk veel te maken met reanimaties, niet alleen bij inwoners van het Westland maar ook bij collega's. "Het is heel belangrijk dat daar veel onderzoek naar komt. En de Hartstichting doet dat." Van iedere opgehaalde euro gaat er 80 cent naar het onderzoek.

De dames posten op de sociale mediakanalen van basisteam Westland hoe de fietstocht verloopt. Ook hebben zij een persoonlijke pagina op de website van het evenement, waarop te zien is dat tot woensdagochtend al ruim 2.500 euro is opgehaald. Er doen overigens meer regiogenoten mee, alle deelnemers vind je hier.

Politieagente Charlotte in de WOS Ochtendshow:

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland