Archief
Waterman Natuurlijk

Waterman Natuurlijk

De Waterman 'vreest' voor woningplannen rondom zwembad

Het bestuur van zwembad De Waterman in Wateringen is niet blij met de plannen van het nieuwe Westlandse gemeentebestuur. In het coalitieakkoord wordt gesproken over de bouw van appartementen rond het zwembad.

En dat ligt de directie van het buitenzwembad niet zo lekker. Leo Zwinkels, voorzitter van De Waterman, vreest voor de komst van woningen rondom het zwembad. "Ten eerste is het natuurlijk niet goed voor de privacy, daarnaast zijn we bang dat er klachten over geluidsoverlast gaan komen", zegt hij. "Dat soort dingen kunnen wij niet gebruiken", voegt hij eraan toe.

Het zwembad beleeft momenteel al moeilijke tijden. In september van 2021 zou De Waterman al gaan vernieuwen en verduurzamen. Door de prijsstijging van zowel arbeids- als personeelskosten is dat nog niet gelukt. Het is de bedoeling dat het zwembad stopt met het gebruiken van fossiele brandstoffen (om bijvoorbeeld het zwembad te verwarmen) en overstapt op duurzame alternatieven.

Steun

De Waterman wil graag meegroeien met de maatschappij. "Je ziet dat meer bedrijven overstappen op groene energie. Als wij willen blijven bestaan moeten we dat natuurlijk ook doen', legt Zwinkels uit. Zo wil het bestuur dat er nieuwe warmtepompen komen en willen ze zonne-energie op gaan wekken. "De plannen hiervoor zijn dus helaas uitgesteld."

Het zwembad kan gelukkig wel rekenen op het een en ander aan hulp. Iedere dinsdag is er een groep vrijwilligers bezig met onderhoud bij De Waterman. Deze dinsdag werden er plantjes gepoot en is er geverfd. De planten krijgt het zwembad in Wateringen gesponsord.