Archief
Dwars Door De Kas

Dwars Door De Kas

Fietsen door Westlandse kassen trekt 2.500 bezoekers

Het evenement Dwars Door De Kas is afgelopen weekend goed bezocht. Zo'n 2.500 mensen fietsten of wandelden door kassen van Westlandse kwekers.

"Dat zijn er duizend meer dan de voorgaande jaren", weet initiatiefnemer Wilfred van Luijk. "Het leek alsof iedereen er na corona heel veel zin in had.'' Volgens Van Luijk was het lastig om voldoende kassen te vinden. ''Mensen denken dat tuinders in de rij staan om mee te doen, maar het is hartstikke moeilijk om er genoeg te vinden. Kwekers hebben te maken met virussen en richtlijnen vanuit de handel. Ook hebben niet alle kassen een achterdeur meer.'; Uiteindelijk wist de organisatie voor deze editie twintig kassen te vinden, wat ongeveer hetzelfde is als bij eerdere edities.

Het evenement vindt om de twee jaar plaats en deze keer werd het voor de zesde keer gehouden. Of er over twee jaar weer een Dwars door de Kas gaat zijn, weet Van Luijk nog niet: ''Over een jaar gaan we weer rond de tafel zitten. Het enthousiasme was in ieder geval dit jaar ontzettend groot.''

Elk jaar kunnen de deelnemers meedoen aan een nieuwe route. Westlandse kwekers zetten hun kassen open, zodat bezoekers van de ene naar de andere kant kunnen fietsen of wandelen. De route loopt ook langs andere plekken in het Westland, zoals terrassen en natuur. De initiatiefnemers willen met het evenement het Westland op de kaart zetten.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland