Archief

Younes Mohcin brengt debuutalbum uit

De Naaldwijkse zanger Younes Mohcin heeft zijn eerste album uitgebracht. Er staan 18 nummers op.

Het album is getiteld 'Lamer', wat mét spatie staat voor 'de zee'. Het is een levensverhaal dat hij in vier fases heeft ingedeeld. De eerste fase gaat over een zoektocht. Younes: "Een zoektocht naar mijn eigen identiteit. Een zoektocht die voor mij lang geduurd heeft, waar ik veel van heb geleerd en waar ik mezelf heb leren kennen. Maar ook waar ik mezelf verloren ben."
Fase 2 gaat over het dieptepunt. "Waar ik twijfelde aan mijn eigen kunnen. Ik was mezelf kwijt… iedereen verliest zichzelf weleens", bespiegelt hij. Fase 3 gaat over het verwerkingsproces. "Mijn verwerking was muziek. Als ik huilde, schreef ik met tranen. Als ik boos was, schreef ik met agressie." Fase 4, de laatste fase, gaat over acceptatie. "Het accepteren van jezelf. Iets wat we soms te weinig doen. Iets wat ik ook te weinig deed… Laat niemand je vertellen dat je te min bent."

Het is dus voor een belangrijk deel een autobiografisch album, waarop ook liedjes staan over zijn vader en moeder. Het omvat tal van andere nieuwe nummers en diverse inmiddels vrij bekende titels als Juiste Snaar, Jij Alleen, Tijd Tikt Door, Mijn Redding en het vrijdag uitgekomen Dat Is Liefde (in samenwerking met rapper Riverali), waarvan een videoclip is verschenen op YouTube.

Nummer 2

Vorige week werd bekend dat Younes ook het befaamde Nummer 2 van de Kromme Jongens heeft opgenomen. Dat liedje staat als nummer 14 op het album.

'Lamer' is via meerdere streamingdiensten te beluisteren.