Archief
Olga Mulder

Olga Mulder

Westlandse zomerschool om corona-achterstanden in te halen

In de zomervakantie wordt op zeven verschillende plekken in Westland een zomerschool georganiseerd. Dit gebeurt onder de noemer 'Expeditie Westland'.

De coronamaatregelen hebben grote achterstanden veroorzaakt en daarmee de kansenongelijkheid tussen kinderen vergroot. Om die reden klopten de schoolbesturen van Westlandse scholen aan bij de gemeente met het idee voor de zomerschool. Naar verwachting kunnen de achterstanden van zo'n 500 leerlingen worden ingelopen.

Elke 'Expeditie Westland' duurt een week. Van 09.00 tot 13.30 uur (op vrijdag tot 14.30 uur) krijgen de kinderen workshops over natuur, techniek, theater, dans, bewegen, verhalen, en digitale vaardigheden. De invulling van de programma's wordt verzorgd door Bibliotheek Westland, Vitis Welzijn, Westland Cultuurweg en WNTweb.

Waar en wanneer vindt Expeditie Westland plaats?

11 t/m 15 juli – Monster en Honselersdijk
18 t/m 22 juli – Wateringen
25 t/m 29 juli – De Lier en Maasdijk
1 t/m 5 augustus – Naaldwijk
8 t/m 12 augustus – 's-Gravenzande

Na de zomervakantie kunnen kinderen zich verder verdiepen in een van de activiteiten, met financiële ondersteuning vanuit het Kindpakket.

Aanmelden kan, mits het kind in aanmerking komt, bij de begeleiders van de Westlandse scholen. Meer informatie is te vinden op Expeditiewestland.nl.

Aad van der Valk van Vitis Welzijn vertelde wat de kinderen allemaal kunnen verwachten