Archief
Gemeente Westland

LPF onaangenaam verrast door overstap wethouder Ben van de Stee

Bestuur en fractie van LPF Westland zeggen onaangenaam verrast te zijn door de overstap van hun wethouder Ben van der Stee naar Westland Verstandig.

De partij reageert hiermee op de bekendmaking van de namen van de wethouders in de nieuwe coalitie van Westland Verstandig, GemeenteBelang Westland en VVD.

LPF-fractieleider Dave van Koppen reageert in de WOS Ochtendshow:

Van der Stee heeft sinds 2006 deel uitgemaakt van LPF Westland, waarvan twee bestuursperiodes als wethouder (2006-2010 en 2018-2022). "Hij heeft nu persoonlijk belang de voorkeur gegeven boven partijbelang. Het LPF-lidmaatschap van Van der Stee is in onderling overleg beëindigd", aldus de LPF maandagavond.

Ben van der Stee over zijn kandidaat-wethouderschap:

Twee blijvers, drie nieuwe gezichten

De nieuwe, vijfkoppige groep wethouders van Westland kent twee blijvers en drie nieuwe gezichten. Dat Pieter Varekamp namens de VVD wethouder zou blijven stond eigenlijk al vanaf het begin vast. Voor het algemene publiek verrassend is de overstap van LPF-wethouder Ben van der Stee. Hij is ingegaan op het verzoek van Peter Duijsens (Westland Verstandig) om ook in de nieuwe coalitie de rol van wethouder op zich te nemen.

Peter Duijsens over de kandidatuur van Ben van der Stee:

De tweede Westland Verstandig-wethouder wordt Barend Rombout, die nu een directiefunctie (sociaal domein) vervult bij de gemeente Westland. Namens GemeenteBelang Westland nemen zitting in het college: Anko Goudswaard (nu rector bij het Wateringse Veld College na vele jaren ISW) en Michiel Ferwerda, teammanager bij BAR Organisatie (BAR = gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk).

Anko Goudswaard over zijn kandiaat-wethouderschap:

De portefeuilleverdeling van de wethouders, in alfabetische volgorde, is:
Ferwerda: wonen en openbare ruimte (waaronder afvalzameling);
Goudswaard: onderwijs en sport;
Rombout: zorg, senioren, kunst en cultuur, ‘wonen en zorg’;
Van der Stee: financiën, ruimtelijke ordening, vergunningverlening en grondzaken;
Varekamp: verkeer en vervoer, energietransitie, economie (o.m. glastuinbouw en het midden- en kleinbedrijf)

Peter Duijsens over het ontbreken van vrouwen als kandidaat-wethouders: