Archief
Thierry Schut

Thierry Schut

Eigenaar architectenbureau wordt directeur De Boetzelaer

Bas Breumelhof is de nieuwe directeur-bestuurder van zwembad De Boetzelaer in Monster. Een opvallende benoeming, want Breumelhof is mede-eigenaar van het Poeldijkse architectenbureau Bas1S, dat het nieuwe zwembad heeft ontworpen.

Breumelhof zette in 2006 als bouwkundige het architectenbureau van zijn vader Kees voort en kwam architect Siu Kin Shek het bedrijf versterken. In 2011 besloten beiden als partners verder te gaan onder de naam Bas1S (spreek uit als basis). Na het afbranden van De Boetzelaer, begin 2020, kreeg het bureau de opdracht het nieuwe zwembad te ontwerpen.

Al ruim 12,5 jaar is Breumelhof betrokken bij De Boetzelaer, zo was hij voor de brand een tiental jaren bestuurslid van de stichting die het bad exploiteert. Tijdens de nieuwbouw van het zwembad was hij de verbindende schakel tussen bestuur, bouwcommissie en het architectenbureau. Dat kon ook, omdat hij door een ongeval fysieke problemen had gekregen, waardoor hij in een revalidatieproces terecht was gekomen.

Vorig jaar nam directeur Peter Wielaart, hèt boegbeeld van de Boetzelaer, afscheid van zijn levenswerk. Zijn opvolger Frank Haagsma kwam door zijn manier van leidinggeven echter in conflict met het personeel, waarna de raad van toezicht in oktober al besloot besloot op zoek te gaan naar een nieuwe directeur-bestuurder. Breumelhof nam op interim-basis diens werkzaamheden over. "Door die fysieke problemen kan ik sommige werkzaamheden op ons bureau niet uitvoeren", vertelt hij de WOS. "Na overleg met mijn partner heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gesolliciteerd naar de functie van directeur. Maar ik blijf op afstand wel betrokken bij Bas1S."

De raad van toezicht van De Boetzelaer is ervan overtuigd dat het zwembad zich na de onstuimige periode van brand, nieuwbouw en corona weer in stabieler vaarwater bevindt. "Met zijn enthousiasme, visie, kennis en inzet voor De Boetzelaer gaat hij met het management en medewerkers een mooie vernieuwende toekomst tegemoet", zo laat de raad van toezicht in een persbericht weten.