Archief
ZVA

College stemt in met ontwerp deelplan 5 van Sluispolder West

Het college van B en W van Maassluis is akkoord gegaan met het ontwerpbestemmingsplan voor deelplan 5 van Sluispolder West. Samen met woningcorporatie Maasdelta is de gemeente bezig met een intensieve herstructurering van de wijk.

In 2016 werd het bestemmingsplan voor Sluispolder West vastgesteld. Deelplan 5, waarin meer woningen worden gebouwd dan was voorzien, viel niet meer binnen een redelijke wijziging van het oude plan. Het nieuwe (deel)plan ligt nog tot 10 juni ter inzage.

Het plan omvat een appartementencomplex met 65 woningen gerealiseerd, waarvan 54 sociale huur en elf middeldure huur. Daarnaast komen er ook 16 grondgebonden woningen. Voor de gemeente was het belangrijk niet onder de 33 procent aan 'sociale huur'-aanbod te komen.

Het gebied wordt begrensd door de PC Hooftlaan, de Vondellaan, de Van Lennepstraat en de G.A. Brederolaan. Op dit moment staan daar drie bouwblokken met 74 portiekwoningen. Deze worden na de komende zomer gesloopt.

Volgend jaar moet dan de bouw van de nieuwe woningen starten. De gemeente hoopt dat de nieuwe bewoners half 2024 hun intrek nemen.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis