Archief
Midden-Delfland Vereniging

Aanmoedigingsprijs Midden-Delfland voor Pluktuin

Stichting Pluktuin Schipluiden is dit jaar de winnaar van de Aanmoedingsprijs Midden-Delfland.

De prijs werd gisteren uitgereikt tijdens een netwerkbijeenkomst van de Midden-Delfland Vereniging bij De Polderij in Maassluis, de vorige winnaar. De andere kanshebber dit jaar was Voedselbos Maasland.

De Pluktuin, gelegen aan de Rijksstraatweg in Schipluiden, wordt op zaterdagmiddag 21 mei officieel geopend. Je vindt er een combinatie van fruitbomen en -struiken, bloementuin en voedselbos. Voorbijgangers mogen het fruit plukken zodra het rijp is. Schoolkinderen uit de groepen 4 en 5 krijgen er nu al lessen en straks ook kleuters.

Aan de aanmoedigingsprijs is een geldbedrag van 750 euro gekoppeld. Initiatiefnemer Ard Zwinkels wil dat geld gebruiken om een gebouwtje met een waterloos toilet te installeren voor gevallen van hoge nood.

De Aanmoedigingsprijs Midden-Delfland is een initiatief van de Midden-Delfland Vereniging (MDV) en de gemeente Midden-Delfland om de al hechte banden tussen stad en platteland te versterken. MDV-voorzitter Koos Karssen en wethouder Sonja Smit zaten in de jury, samen met de vorige prijswinnaar Tom van Zwet van De Polderij uit Maassluis.