Archief
WOS

WOS

Misverstand opgehelderd: Westlandse Ride mag wel over openbare weg

Dat er bij De Westlandse Ride niet meer op een openbare weg mag worden gereden, berust op een misverstand.

Dat heeft de gemeente Westland laten weten, in reactie op de uitlatingen van voorzitter Paul Franke van het organisatiecomité in de radio-uitzending van WOS Sport op zondag. De deelnemende renners aan de 24 uursrit van De Westlandse Ride rijden normaal gesproken in kleine groepjes, onder motorbegeleiding over de openbare weg. Dat zou dit jaar niet meer mogen, was de overtuiging van de organisatie van dit goede doelen evenement.

De gemeente Westland heeft maandagmiddag desgevraagd de kou uit de lucht gehaald. "Wij hebben tegen de organisatie gezegd dat het wettelijk niet is toegestaan om met een motor op het fietspad te rijden. Er kan alleen een ontheffing worden verleend voor het rijden op een fietspad als er bijvoorbeeld gemaaid moet worden", verklaart een woordvoerder van de gemeente.

Verder kan er een ontheffing van de Wegenverkeerswet worden verleend voor het rijden van de wielrenners op de openbare weg. En dan kunnen de motorrijders gewoon meerijden. "Het is dus niet zo, dat de wielrenners niet op de openbare weg mogen. Dat mag juist wel", verklaart de gemeente.

De Westlandse Ride wordt in het weekeinde van 21 en 22 mei gehouden vanaf het terrein van wielervereniging Westland Wil Vooruit in het recreatiegebied De Wollebrand in Honselersdijk.

Beluister hier het gesprek waarin Paul Franke aangeeft dat fietsers niet over de openbare weg zouden mogen