Archief
WOS

WOS

Genomineerden voor WestlandHart bekend

De Groente- en Fruitbrigade, de Stichting Myosotis, De Westlandse Ride en SchuldHulpMaatje Westland zijn genomineerd voor de vrijwilligerswaarderingsprijs WestlandHart 2021.


Dit heeft de gemeente vrijdag bekend gemaakt. Een onafhankelijke jury kiest uit deze vier de winnaar van de juryprijs, terwijl vanaf nu de inwoners van Westland kunnen stemmen voor de winnaar van de publieksprijs. Stemmen kan viawww.westlandhart.nl, waarna in juni de winnaars bekend zullen worden gemaakt.

Stichting Myosotis Westland organiseert en begeleidt activiteiten voor mensen met een verstandelijke en/of sociale beperking. De stichting De Westlandse Ride organiseert allerlei activiteiten om geld op te halen voor lokale doelen, die zich hardmaken op het gebied van kankerbestrijding. De Groente- en Fruitbrigade redt iedere week groente en fruit bij telers en handelaren. Deze buitenbeentjes en overschotten verspreiden zij dan naar alle voedselbanken in Nederland. SchuldHulpMaatje Westland is er om mensen met schulden zo vroeg mogelijk te bereiken en hulp te bieden, zodat ze weer grip te krijgen op hun geldzaken.

De vier genomineerden hebben al een geldbedrag van 2.500 euro gewonnen. Dit kunnen ze uitgeven aan een waardering voor hun vrijwilligers, het werven van vrijwilligers of iets anders voor de organisatie. Daarnaast mogen ze een gratis promotievideo op laten nemen om hun organisatie meer bekendheid te geven. Deze zijn binnenkort te bekijken bij de WOS en op de website www.westlandhart.nl. De uiteindelijke winnaars van de jury- en publieksprijzen krijgen in juni het beeld van het WestlandHart uitgereikt.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland