Archief
WOS

WOS

Komende zondag gratis met de bus

Wie komende zondag met een bus van EBS reist, hoeft niet te betalen voor de rit. De streekvervoerder houdt een 'autoloze zondag' waarbij iedereen gratis mag reizen. "Een mooie aanleiding om de auto een dagje te laten staan. Goed voor het milieu en de portemonnee", aldus EBS.

De busvervoerder, die in de regio Haaglanden rijdt, bestaat tien jaar en organiseert daarom een aantal acties om dat te vieren. De eerste daarvan is de gratis zondag. Er hoeft de hele dag niet te worden in- en uitgecheckt of een los kaartje te worden gekocht.

Behalve dat het de reiziger geld scheelt, ziet directeur Wilko Mol nog meer voordelen: "Door corona zijn veel mensen anders gaan reizen. Zo zijn er veel tweedehands auto's gekocht. Dat betekent extra uitstoot van CO2 en fijnstof. Bovendien zijn de hoge brandstofprijzen een aanslag op de portemonnee. Wij nodigen mensen met de autoloze zondag uit het openbaar vervoer te herontdekken", zegt hij bij mediapartner Omroep West.

Gewone dienstregeling

Er worden geen extra bussen ingezet voor de actie, EBS rijdt volgens de gewone zondagsdienstregeling. "Als de bus te vol is, kan het zijn dat je een bus later moet pakken. Ook daarvoor hoef je dan niet te betalen natuurlijk", aldus de vervoerder.