Archief
Media TV

Media TV

Drones ingezet in laatste poging om matroos te vinden

Toch nog een zoektocht naar de vermiste 20-jarige matroos bij de Maeslantkering. Het binnenvaartschip waarop hij werkte kapseisde bijna drie weken geleden. Maandag werd bekendgemaakt dat de zoekacties gestaakt zouden worden. Gister trok er toch een team van Search and Rescue Nederland op uit met speciale drones.

Officieel zijn de zoekacties inderdaad gestopt, bevestigt Houwina Postma van Search and Rescue Nederland (SAR), een organisatie bestaande uit vrijwilligers die zoekt naar vermiste mensen. Gisteren stopte Stichting Opsporingsapparatuur Drenkelingen (SOAD) na zeventien dagen intensief zoeken.Maar het zoeken van dinsdag stond volgens Postma nog op de planning. In overleg met het SOAD en de familie van de matroos is besloten om het alsnog te proberen 'als een soort laatste poging'.

Met speciale drones is een groot deel in de buurt van Hoek van Holland en de Nieuwe Waterweg uitgekamd. "Het zijn professionele drones die ook bij booreilanden worden gebruikt", vertelt Postma. Bij eerdere zoekacties werden ook al drones ingezet. "Die zijn ook zeker niet slecht, maar deze zijn nét wat beter. Zo kunnen ze verder inzoomen en hebben ze scherper zicht op water."

Opnieuw zonder resultaat

Helaas had ook deze zoekactie niet het gehoopte resultaat: er is geen spoor van de matroos gevonden. "Ik heb geen idee hoe dit gaat aflopen, dat hangt van veel factoren af", zegt Postma. "We wilden het toch proberen, om duidelijkheid te verschaffen voor de familie. Stel je voor in wat voor een gevoel van onmacht die moeten verkeren."

Of de SAR nogmaals naar de vermiste matroos gaat zoeken weet Postma niet. Dat zal worden overlegd met onder andere de familie.