Archief
EG Personeel

Hotel Verburgh wordt Hoek Verburgh

Het voormalige Hotel Verburgh aan de Julianastraat in Poeldijk maakt plaats voor een appartementencomplex: Hoek Verburgh.

Dit blijkt uit de vergunningaanvraag door uitzendbureau EG Personeel, eigenaar van de locatie waar tot 2017 een Chinees restaurant was gevestigd.

In de beoogde nieuwbouw komen de karakteristieke kenmerken van het oude hotel terug. Er komen negen appartementen in, waarvan vier maisonettes aan de kant van de Voorstraat. Op de begane grond is er ruimte voor daghoreca en/of dienstverlening. "Dat kan een restaurant zijn of een lunchroom, maar het kan ook een tandarts of een verzekeringsadviseur zijn", aldus directeur Edwin Grootscholten.

Aan de kant van de Voorstraat zijn tien parkeerplaatsen voorzien en aan de kant van de Nieuweweg drie parkeerplaatsen. Op het achterterrein komen nog eens zes parkeerplaatsen waarvan één overdekte voor een motor of een scooter.

Grootscholten is na het verwerven van de locatie lang bezig geweest om zijn plannen te realiseren, inclusief een renovatie van het pand. Begin vorig jaar nog kregen ingediende plannen niet de zegen van de gemeente, omdat ze niet voldeden aan de regels van het paraplubestemmingsplan Wonen Westland. Binnenkort neemt het college een besluit over de nieuwe vergunningaanvraag.