Archief
WOS

WOS

Nieuwbouw op plek Chinees restaurant Poeldijk

Op de plek in Poeldijk waar nu een voormalig Chinees restaurant staat, moet een soortgelijk pand terugkomen.

Dat is althans de insteek van de eigenaar, uitzendbureau EG Personeel, zo laat directeur Edwin Grootscholten desgevraagd aan de WOS weten.

Het karakteristieke pand - in 1934 als Hotel Verburgh geopend - werd eind november 2017 gesloten en later verkocht aan EG Personeel. Die wil het transformeren tot appartementen en ruimtes voor daghoreca en dienstverlening. In maart van dit jaar meldde het college van B en W de gemeenteraad echter dat de ingediende plannen niet voldeden aan de regels van het paraplubestemmingsplan Wonen Westland dat sinds 1 september 2020 geldt.

Waar eerder de mogelijkheid van renovatie nog was opengelaten, wil EG nu het bestaande gebouw slopen en de nieuwbouw zoveel mogelijk op het oude pand laten lijken. "Wij zijn al twee jaar bezig om voor dit project de handen op elkaar te krijgen bij de gemeente. Afgelopen week hebben we nog een gesprek gehad met de gemeente en hopelijk gaan ze nu echt doorpakken", aldus directeur Grootscholten.

De verpauperde aanblik bij de kruising van de Nieuweweg en de Voorstraat is voor LPF Westland reden om vragen te stellen aan het college. De fractie wil weten of de brandveiligheid wel gegarandeerd is en of daar toezicht op wordt gehouden. Ook vraagt LPF of er nu al iets gedaan kan worden aan de verpauperde staat en of de gemeente het pand wellicht kan aankopen als ze er niet uitkomt met de eigenaar.