Archief
Archief WOS

Archief WOS

Voormalige 'Chinees' in Poeldijk nu witte vlek in centrumplan

Het is nog onduidelijk wat er gaat gebeuren met de voormalige 'Chinees' bij de kruising van de Nieuweweg en de Voorstraat in Poeldijk.

Dat blijkt uit de stukken voor de vergadering van de Westlandse gemeenteraad komende dinsdag. Het karakteristieke pand - in 1934 als Hotel Verburgh geopend - werd eind november 2017 gesloten. Het was sinds 1986 in gebruik als Chinees-Indisch restaurant, onder de naam Canton Paleis. Het pand werd in de voorbije jaren enkele keren 'gekraakt'.

Volgens het college van B en W had deze locatie in het voorontwerpbestemmingsplan voor het centrum van Poeldijk de bestemming 'Woongebied' gekregen. Dit onder meer in verband met eerdere initiatieven. "Inmiddels is duidelijk dat de eigenaar het pand wenst te renoveren in zijn huidige vorm. Het voorgenomen plan voorziet in de realisatie van 10 appartementen, een horecagelegenheid (daghoreca) en een ruimte gericht op dienstverlening zoveel mogelijk binnen de bestaande bouwmassa", zo schrijft het college.

"Het renovatieplan is echter niet in overeenstemming met het sinds 1 september 2020 geldende paraplubestemmingsplan Wonen Westland", wordt in een aanvulling gesteld. Het college vervolgt: “De appartementen zijn niet minimaal 40 vierkante meter en liggen buiten het in dit plan aangewezen hoofdcentrumgebied Poeldijk. Ook is niet duidelijk in hoeverre aan het Parapluplan parkeren wordt voldaan."

De uitkomst is op dit moment dat deze locatie tot 'witte vlek' is bestempeld in het ontwerp van het Omgevingsplan Dorpscentrum Poeldijk dat dinsdagavond op de agenda van de gemeenteraadsvergadering staat.