Archief
WOS - Bart van der Helm

WOS - Bart van der Helm

Nationale Zaadlozing een 'groot succes' in Westland

Bij een actie van NPO Radio 2 in Westland is gisteravond 12 kilo bloemenzaad uitgedeeld, daarmee kun je 12.000 m2 grond bevruchten.

Met de actie 'De Nationale Zaadlozing' ging het radioprogramma langs in Westland om biologisch bloemenzaad uit te delen. Dit is om meerdere redenen. Een daarvan is omdat de gemeente Westland een van de meest versteende gemeenten van Nederland is. Daarnaast gaat het slecht met de bij in het land, De Staat van Stasse wil daarbij helpen.

WOS-huisboswachter Heleen Verduijn was ook bij de actie en vertelde waarom het helpen van de insecten in Nederland nodig is: "Bijen, hommels en zweefvliegen zijn heel belangrijk. Ze bestuiven niet alleen bloemen en planten, maar ook ons voedsel. Zonder deze insecten zullen we dus ook op den duur geen voedsel meer hebben."

1,2 hectare bevrucht

In totaal had het radioprogramma 12 kilo zaad te verdelen over de mensen in de gemeente. Die hoeveelheid is goed om in totaal 1,2 hectare (12.000 m2) grond te bevruchten. En dat dat gebeurt, is erg belangrijk. Heleen Verduijn raadt mensen dan ook aan om meer bloemen en planten in hun tuin te nemen: "Tegels eruit, planten erin."