Archief
Archief Google Streetview

Archief Google Streetview

Weg vrij voor vernieuwingen in centrum Honselersdijk

De opknapbeurt voor het centrum van Honselersdijk is weer een stap dichterbij. Gisteren nam de Westlandse gemeenteraad het bestemmingsplan voor dit deel van het dorp unaniem aan.

Basisschool De Hoeksteen aan de Fazantlaan schuift iets op en daarnaast komt nog een 'Huis van de Buurt', een samenwerking van de school, Vitis Welzijn en bibliotheek Westland. In dit pand komt een breed aanbod aan activiteiten voor zowel kwetsbare inwoners van Honselersdijk als voor de actieve inwoners, waardoor beide groepen meer en makkelijk met elkaar in contact komen. Het nabijgelegen Voorhofplein wordt voor een deel autovrij, zodat er van alles kan plaatsvinden: van evenementen tot een weekmarkt.

Op het Voorhofplein verdwijnen parkeerplaatsen, maar die keren terug op het terrein van de Albert Heijn. Door de verplaatsing van de basisschool, kan het parkeerterrein daar worden uitgebreid. Volgens wethouder Cobie Gardien komen er meer parkeerplaatsen bij, dan er verdwijnen. "Er gaan 21 formele parkeerplaatsen weg, maar daar komen er 35 voor terug", aldus Gardien.

De exploitant van het naastgelegen cafetaria heeft eerder een zienswijze ingediend tegen het bestemmingsplan. Daarin ging het onder andere over het verdwijnen van parkeerplaatsen op het Voorhofplein en de inrichting van dat plein. Gardien hoopt dat de gemeente en de ondernemer er samen uitkomen. "We zijn volop in gesprek."

In Westland Report besteedden we eerder aandacht aan het centrum van Honselersdijk. Kijk die uitzending (start op minuut 5) hier terug: