Archief

Westlanders kunnen tuintegels inruilen voor planten

Inwoners van de gemeente Westland kunnen nog tot en met oktober hun voor- of achtertuin vergroenen via het NK Tegelwippen.

Dit is een landelijke wedstrijd, waarin diverse gemeenten in Nederland tegen elkaar strijden. Westland doet daar nu voor het eerst aan mee. De gemeente die per 1.000 inwoners de meeste tegels inzamelt, wint. Ook inwoners zelf maken kans op prijzen. Wie zijn tegels inlevert, krijgt in ruil daarvoor gratis planten.

Wethouder Leen Snijders promoot deze actie, omdat het gebrek aan groen in Westland een groot probleem is. "We hebben bijvoorbeeld steeds meer te maken met forse regenval. Dat water moet opgevangen worden en dat gaat moeilijker als de tuinen bedekt zijn met tegels", zegt hij in gesprek met de WOS.

De gemeente biedt handvatten om het zodoende aantrekkelijker te maken voor inwoners om tegels te wippen. Zo is er een zogenoemde tegeltaxi in het leven geroepen die de gewipte tegels op komt halen. Een deelnemer laat weten dat het gebruik van die taxi erg scheelt in de kosten, omdat hij nu bijvoorbeeld geen container hoeft te huren voor zijn tegels.

Gratis bomen

Bovendien kunnen inwoners op vrijdag 15 april gratis bomen ophalen op de parkeerplaats van het gemeentekantoor in Naaldwijk. Vanaf 10.00 uur zijn mensen welkom om maximaal twee bomen per woonadres op te halen. De bomen zijn ongeveer een meter groot.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland