Archief
WOS

College wil verder met huisvesting arbeidsmigranten in 's-Gravenzande en Naaldwijk

Het huidige college van burgemeester en wethouders van Westland wil medewerking verlenen aan twee locaties voor de huisvesting van arbeidsmigranten.

Het gaat om de locaties naast Maasdijk 13 in 's-Gravenzande (208 personen) en naast Hoge Geest 6 in Naaldwijk (228 personen).

Het plan in 's-Gravenzande is op 26 februari vorig jaar bij de gemeente ingediend. Het initiatief betreft huisvesting voor een periode van tien jaar. Er moeten vijf woongebouwen van twee en drie lagen komen en eigen recreatiemogelijkheden, zoals een sportveld, wasserette en een leslokaal.

De verwachting is dat er binnenkort een vergunningaanvraag wordt ingediend. "Daarbij wordt rekening gehouden met de aandachtspunten zoals die door de omwonenden tijdens de informatiebijeenkomst op 29 november zijn aangegeven", aldus het college. Hierbij gaat het met name om de verkeersstroom van en naar de Zijdijk en de veiligheid van het (fiets)verkeer op het fietspad onderaan de op-/afrit. Het college heeft kennisgenomen van de verbeterpunten en concludeert dat het plan daar zoveel mogelijk aan tegemoet komt.

Het initiatief nabij Hoge Geest 6 in Naaldwijk stamt uit augustus 2019. Ook hier gaat het om huisvesting voor een periode van tien jaar. Er staan vier woonblokken van drie lagen gepland en op het eigen terrein recreatiemogelijkheden en een ontspannings- en fitnessruimte.

In de binnenkort te verwachten vergunningaanvraag wordt volgens het college rekening gehouden met de aandachtspunten die door omwonenden tijdens de informatiebijeenkomsten zijn aangegeven. Hierbij gaat het met name om de veiligheid van het langzaam verkeer (fietsers en voetgangers).