Archief

Woonpark voor arbeidsmigranten aan Maasdijk bij 's-Gravenzande

Een woonpark voor 208 arbeidsmigranten verrijst aan de Maasdijk in 's-Gravenzande op de hoek met de Zijdijk, bij het Dijktunneltje.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westland oordeelt positief over het plan. Omwonenden hebben inmiddels een brief gekregen met de plannen en zijn uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op maandag 29 november. Deze bijeenkomst zal ook online te volgen zijn en wethouder Albert Abee heeft gezegd dat hij de vragen die daar worden gesteld ook tijdens de bijeenkomst zal behandelen.

Het woonpark komt op het veldje achter woonhuis nummer 13 te staan en bestaat uit vijf wooncomplexen die deels bestaan uit twee lagen en een deel wordt drielaags. Parkeren kan op eigen terrein en er is 24 uur per etmaal toezicht. De gemeente zorgt dat er een omgevingsmanager is die als contactpersoon bereikbaar is voor omwonenden, mocht er iets zijn rond het woonpark. Het park is tijdelijk en blijft hooguit tien jaar staan.

AGM Vastgoed heeft het plan gemaakt in opdracht van Van Bergen Personeelsdiensten uit Hoek van Holland. Het definitieve besluit volgt na de bijeenkomst met omwonenden en de aanvraag van een omgevingsvergunning.