Archief
WOS

WOS

Jaren wachten op je tiny house: 'Het duurt wel erg lang'

Het plan on vier tiny houses neer te zetten op een perceel aan de Monnikenlaan in Naaldwijk stamt uit 2018.

Toch zijn de kleine huisjes vier jaar later nog steeds niet geplaatst. Albert Eikelenboom kwam in 2019 van de wachtlijst af en hem werd een plekje beloofd op het nieuwe terrein. Fijn, want hij wil een kleinere ecologische voetprint én het is in de huidige woningmarkt lastig om als starter aan een huis te komen. Het terrein ligt inmiddels al een paar maanden helemaal klaar voor gebruik. Maar wat er nog precies moet gebeuren, dat weten de bewoners niet.

Tekst gaat verder onder de video.

"Het contact met de gemeente gaat in vlagen. Soms gaat het heel goed, soms horen we een hele lange tijd niets", vertelt Eikelenboom. "Dat is wel erg jammer. We zouden graag horen wat er nog van ons wordt verwacht zodat we de huisjes kunnen neerzetten. Maar dat horen we helaas nog niet."

Het plan is nu dat de vier tiny houses eind dit jaar geplaatst kunnen worden. Al is dat plan wel al een paar keer verschoven. De WOS vroeg bij de gemeente na wat er nog precies moet gebeuren op het terrein, omdat de toekomstige bewoners het zelf niet weten:

"De afgelopen vier jaar hebben er gesprekken plaatsgevonden met de toekomstige bewoners. In samenspraak met de bewoners is er een ontwerp gemaakt van het terrein dat inmiddels ingericht conform dat ontwerp. De opdrachtvorming is helaas nog niet gereed en moet nog geformaliseerd te worden. Pas daarna kan er een overeenkomst met de bewoners worden gesloten en kunnen de bewoners een omgevingsvergunning aanvragen. Pas daarna kunnen de bewoners op het terrein gaan wonen. De verwachting is dat er binnenkort voortgang geboekt zal worden."

Wanneer 'binnenkort' is, dat is onbekend. Albert hoopt in ieder geval dat het kleine dorpje eind dit jaar staat, hij is met zijn vriendin namelijk druk aan het bouwen aan hun nieuwe huisje. "Wij zijn zeker voor de zomer klaar om in onze tiny house te gaan wonen." Alle nieuwe buren kennen ze helaas nog niet. "Er zijn een aantal mensen die hebben besloten ergens anders te gaan staan, ook door de duur van het project hier. We zijn dus nog op zoek naar nieuwe mensen."

Als je graag de nieuwe buur van Albert wil worden kun je mailen naar tinyhousenaaldwijk@hotmail.com. En wie weet woon jij dan eind dit jaar ook aan de Monnikenlaan, als de oplevering ten minste niet wéér wordt opgeschoven.