Paul Vis

Paul Vis

Handbalsters Quintus hebben geen moeite met DSVD

De handbalsters van Quintus hebben de thuiswedstrijd in de eredivisie tegen DSVD vrij eenvoudig gewonnen.

In Kwintsheul versloeg Quintus de laaggeklasseerde ploeg uit Overijssel met 44-26.

De score bleef in het begin van de wedstrijd nog vrij dicht bij elkaar. DSVD stond na een minuut of drie met 0-2 voor en na tien minuten stond het 5-4 voor Quintus. Na de 6-5 in de twaalfde minuut begon het echt te lopen en kon de thuisploeg een gaatje gaan slaan. De Westlanders hadden na twintig minuten een marge van zeven (14-7) en stonden bij rust met 20-10 voor.
Na de thee liep Quintus verder uit. Halverwege de tweede helft stond het 35-19, eindstand was dus 44-26.

Door de overwinning blijft Quintus op de derde plaats staan in de eredivisie. Komende woensdag volgt de lastige uitwedstrijd tegen nummer twee Venlo. Het verschil tussen de twee ploegen is nu vijf punten, maar bij winst kunnen de Westlanders dus iets inlopen.

Dames
Eredivisie
Quintus - DSVD 44-26

Quintus 2- E&O 26-23

De overige ploegen uit onze regio kwamen dit weekend nog niet in actie. De wedstrijd van de heren van Quintus werd afgelast vanwege een aantal coronabesmettingen.