Archief
Facebook - Basisteam politie Westland

Facebook - Basisteam politie Westland

VVD Westland: Camera's inzetten tegen auto-inbraken

Cameratoezicht heeft een afschrikkende werking voor auto-inbrekers en daarom zouden er camera's moeten komen in de gebieden die nu opgeschrikt zijn door auto-inbraken, al is het maar tijdelijk.

Dat is de opvatting van de fractie van de VVD in de Westlandse gemeenteraad. De liberalen vinden dat iedereen zonder zorgen fiets en/of auto voor de deur moet kunnen parkeren en vragen naar aanleiding van een recente inbraakgolf in Naaldwijk en Monster of het college van B en W bereid is camera's te plaatsen.

De VVD vindt ook dat de buurtpreventieteams een rol kunnen spelen. Als die merken dat burgers zich ergens onveilig voelen, zou dat gemeld moeten kunnen worden, "zodat er dan bijvoorbeeld op die plek een (tijdelijke) camera geplaatst kan worden". Ook vraagt de fractie het college eens te kijken naar het experiment van het ministerie van Justitie en Veiligheid met 'intelligente' lantaarnpalen, die geluiden kunnen waarnemen en gedrag herkennen, zoals dat onder andere in de Rotterdamse wijk Lombardijen is uitgevoerd. Het college wordt gevraagd de mogelijkheden hiervan voor Westland te verkennen.