Archief
Politie

Politie

Nog geen doorbraak in vermissingszaak Jaïr Soares

De zaak rond de vermissing van Jaïr Soares in 1995 op het strand van Monster is nog altijd niet opgelost.

Het Openbaar Ministerie (OM) had sinds eind november de 42-jarige Wik H. in beeld als mogelijke verdachte. H. werd eerder in de zaak rond de Schiedammer Parkmoord veroordeeld tot 18 jaar cel en tbs. De man gaf zelf direct aan niets met de zaak te maken te hebben en een alibi te hebben. Die verklaring is in de afgelopen periode door de politie uitgebreid onderzocht.

Inmiddels is gebleken dat H. ten tijde van de vermissing in de zomer van 1995 met familie op vakantie in het buitenland was. De zaak tegen hem is daarom geseponeerd, meldt het OM vandaag.

Cold case

De toen 7-jarige Jaïr Soares ging op 4 augustus 1995 samen met zijn ouders, broer, een vriendin van zijn ouders en haar dochtertje een dagje naar het strand van Monster. Nadat Jaïr met zijn ouders in de toenmalige Beachclub Molenslag zijn patat had opgegeten, ging hij weer met zijn vriendinnetje buiten spelen. Toen zijn ouders en broer even later terugkwamen bij de vriendin, bleek dat Jaïr spoorloos was verdwenen.

Het jongetje is sindsdien nooit teruggevonden. De politie is altijd uitgegaan van een misdrijf. Vermoedelijk is Jaïr vanaf de strandtent met zachte hand door iemand meegenomen.

De zaak werd in 2019 heropend als 'cold case'. Een oproep in het programma Opsporing Verzocht leverde direct veel tips op, waarvan er een aantal 'waardevol' werden genoemd. Maar het leverde tot nu toe nog niet tot een doorbraak.

Categorieen:
Nieuws 112 Monster Westland