Archief
WOS

WOS

Bewoners willen veilige Molenlaan in Honselersdijk

Een uitgebreid dossier en actievoeren sinds 2016 lijkt eindelijk vruchten af te werpen voor bewoners van de Molenlaan in Honselersdijk. Wethouder Pieter Varekamp belooft maatregelen.

Al bijna twee jaar zijn Hans en Coby Giphart bezig met de gemeente om hun straat veiliger te krijgen. Eerst spraken zij met wethouder Albert Abee die Honselersdijk in portefeuille heeft, hij verwees door naar collega Pieter Varekamp van verkeer. Die nam vorig jaar een petitie in ontvangst met 90 handtekenen van bewoners van de Molenlaan en er kwam een vrachtwagenverbod. Maar verder bleef actie uit.

Nog steeds komen er vrachtwagens door de Molenlaan en die keren dan op de rotonde als ze hun fout inzien, en er is een uitzondering voor de supermarkt tegen het centrum aan, waar ook vrachtwagens mogen komen voor de bevoorrading. Voor het verbod hadden Hans en Coby alle vrachtwagens gefotografeerd en hun herkomst achterhaald. Wat blijkt: de meeste komen uit de omgeving en zouden dus moeten weten dat dit geen handige weg is, dwars door het centrum van Honselersdijk.

Ook alle correspondentie zit in een map en een derde map is voor de petitie met rond de negentig handtekeningen. "Maar die deel ik niet, want dat zijn privégegevens", zegt Hans. Hij bood de petitie afgelopen zomer aan aan wethouder Varekamp die daarvoor naar de Molenlaan was gekomen. Giphart is het zat dat hij zo lang niets hoort en notulen van een overleg van vorig jaar met de wethouder heeft hij ook nog niet.

De wethouder zegt dat hij wel degelijk actie onderneemt. "We gaan de smiley verplaatsen met snelheidswaarschuwing en er komen borden met de maximumsnelheid. Voor het kruispunt met de Patrijslaan wordt nog een oplossing gezocht", zegt hij.

Hans en Coby willen liever dat de straat een 30-kilometerzone wordt. Dat scheelt in het lawaai en is beter voor de veiligheid. Ook zien zij het bewuste zebrapad op de kruising graag verhoogd, net zoals dat is gedaan met het zebrapad voor het gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk. "Daar moet ik nog naar kijken wat daar het beste past", zegt Varekamp.