Archief
District 8

District 8

Schoten uit auto gelost in Schipluiden

Er zijn gisteravond daadwerkelijk schoten gelost in Schipluiden. Dat meldt de politie. Twee mannen uit Den Haag zijn opgepakt.

Rond 20.45 uur stond op het parkeerterrein van Albert Heijn aan de Kasteellaan een groepje jongeren, toen er een auto kwam aanrijden waaruit schoten werden gelost. Er werd in de lucht geschoten en richting bosjes. Niemand raakte gewond.

De auto reed daarna weg, maar agenten die snel aanwezig waren wisten de auto op de Keenenburgweg te achterhalen en de inzittenden aan te houden. In de auto is ook een vuurwapen gevonden, onderzoek moet uitwijzen of dat wapen echt of nep is.

Later op de avond zijn de woningen van de twee verdachten (20 en 23 jaar) onderzocht. Daar zijn een luchtdrukpistool, munitie en verdovende middelen gevonden. De mannen zitten nog vast en de recherche doet onderzoek.

Getuigenoproep

De politie komt graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben van het schietincident op de parkeerplaats van de Kasteellaan. Wie informatie of videobeelden van het incident heeft kan dat hier melden.