Archief
Google Streetview

Maaslanders met grofvuil naar Maassluis, CDA verrast

De fractie van het CDA in Maassluis is verrast door het nieuws, dat inwoners van Maasland in de loop van volgende maand hun grofvuil mogen brengen naar de milieustraat in Maassluis.

Mensen uit Maasland zijn nu nog, net als alle andere inwoners van Midden-Delfland, aangewezen op het afvalbrengstation van verwerker Avalex in Delft. Voor inwoners uit Schipluiden en Den Hoorn is dat goed aan te rijden, maar wie in Maasland woont, moet een veel langere afstand afleggen. Op verzoek van de Midden-Delflandse gemeenteraad is wethouder Frank ten Have daarom in gesprek gegaan met Avalex en de gemeente Maassluis, om te kijken of Maaslanders terecht kunnen in hun buurgemeente. Afgelopen dinsdag kwam de wethouder tijdens een raadsvergadering met goed nieuws terug.

De Maassluise CDA-fractie was verrast door het nieuwsbericht dat een dag later bij de WOS verscheen en heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Het CDA is vooral benieuwd waarom de gemeenteraad van Maassluis nog niet is geïnformeerd. Verder wil de fractie weten welke afspraken zijn gemaakt, zo is het bijvoorbeeld de vraag of Maaslanders gaan betalen voor het brengen van hun afval, en wat de meerwaarde is voor de gemeente Maassluis.