Archief
WOS

WOS

Basisscholen in Den Hoorn mogen niet uitbreiden

De drie basisscholen in Den Hoorn mogen de komende jaren niet uitbreiden.

Dat schrijft wethouder Wendy Renzen in haar overzicht met vaste onderwerpen, dat maandelijks wordt gestuurd naar de raadscommissie.

Onlangs zijn de verantwoordelijk wethouders uit Midden-Delfland, Delft en Rijswijk bij elkaar gekomen, om de leerlingenprognose in en om de aangrenzende gebieden Lookwest en de Harnaschpolder te bespreken. Daar zijn de afgelopen jaren veel nieuwe huizen gebouwd. "De uitkomst is dat de scholen in Den Hoorn een toereikend aantal lokalen voor de lokale leerlingen hebben en een stuk regionale functie vervullen. Onze scholen zijn zeer goed bezet", aldus de wethouder.

Bovendien hebben scholen in de twee andere gemeenten ook nog voldoende ruimte om nieuwe leerlingen aan te nemen. "Ook heeft de gemeente Delft de huisvesting in die gemeente uitgebreid en heeft nog ruimte voor aanvullende huisvesting." Renzen heeft dan ook met de drie scholen in Den Hoorn afgesproken dat zij niet mogen uitbreiden. De aanvraag van OBS Het Galjoen - volgens de wethouder een school met meer dan de helft van de leerlingen vanuit Delft - om tijdelijk portocabins neer te zetten is onlangs dan ook afgewezen.