Archief
Regio 15

Regio 15

Automobilist knalt met slok op tegen boom: taakstraf geëist

De officier van justitie in Den Haag heeft gisteren een taakstraf van 180 uur geëist tegen een jonge automobilist uit Schipluiden, die in november 2020 een eenzijdig ongeluk veroorzaakte op de Bosweg in Naaldwijk.

De bestuurder was op dat moment nog 19 jaar en was met een slok op gaan rijden. Bij de Bosweg verloor hij, doordat hij niet voorzichtig reed, de macht over het stuur en kwam tegen een boom tot stilstand.

De automobilist zelf kwam goed weg en was snel uit de auto. Zijn bijrijder had echter een stuk minder geluk. Die liep onder andere een breuk in zijn bovenbeen op en moest een uur wachten voordat hij door de hulpdiensten uit de auto kon worden bevrijd. De passagier is door het ongeluk zodanig verhinderd, dat hij er nog problemen van ondervindt in zijn dagelijks leven. Dat wordt de automobilist aangerekend.

Het Openbaar Ministerie eiste naast de taakstraf ook een voorwaardelijke taakstraf van drie maanden en een ontzegging van het rijbewijs voor twee jaar. De rechter doet over twee weken uitspraak in de zaak.