Archief
WOS

WOS

Verkeer zoekt zich suf in woonwijk: 'Het staat zo slecht aangegeven'

'Het is dramatisch' en 'een zooitje'. Bewoners van de Stationsweg in Hoek van Holland hebben geen goed woord over voor de verkeerssituatie in de wijk.

Nu er een overweg van de metro bij de Strandweg ligt, bestaat deze veelgebruikte ontsluitingsweg niet meer. De bewoners weten dat nu wel, maar heel veel anderen niet. En dan verdwalen ze.

Vooral op zondagen is het een komen en gaan van dagjesmensen die de uitgang van de wijk niet meer kunnen vinden en doelloos rondjes rijden. "Misschien wel tweehonderd auto's per dag", vertelt een omwonende. Vooral de bewoners rondom de muziekbunker (waar bands een repetitieruimte hebben) en het speeltuintje zien het vaak fout gaan. Doordat het zo druk is, levert dat gevaar op voor spelende kinderen.

Omwonenden zeggen dat de problemen al maanden spelen. De buurt denkt dat het beter aangeven van bewegwijzering veel ellende kan schelen, want ook de Havenweg ter hoogte van de Berghaven is door rioolwerkzaamheden tijdelijk geen beschikbare ontsluitingsweg. "Het staat zó slecht aangegeven", laat een andere wijkbewoner weten. Overigens is hotel-restaurant Mijn Torpedoloods nog net bereikbaar, want het rioolwerk gebeurt een paar meter verderop.

Oplossing in zicht?

Toevallig of niet, de gemeente Rotterdam laat woensdag op vragen van de WOS weten dat de bewegwijzering wordt aangepakt. "We hebben van bewoners en de gebiedscommissie meldingen gehad over de bebording van omleidingsroutes en rondom werkzaamheden", laat een woordvoerder weten. "Vandaag worden er duidelijke gele borden geplaatst om dagjesmensen te wijzen op de werkzaamheden en de omleidingsroutes."