Archief
WOS

WOS

Blije gezichten in het eetcafé: 'Hij smaakt weer heerlijk'

Een vertrouwd beeld woensdagmiddag in het centrum van 's-Gravenzande. Bijna alle tafeltjes zijn bezet en personeel loopt het vuur uit de sloffen: de horeca is weer open.

Regiogenoten eten rond het middaguur weer massaal buiten de deur. "Eindelijk weer vrijheid", zegt een klant van De Buren. "We kunnen weer genieten en dat hebben wij ook gedaan." Iets verderop zitten vier vriendinnen aan een tafeltje te lunchen. "Ik heb het helemaal gemist", zegt een van de meiden. "Onderhand worden we spaugzat van alle maatregelen." Bij het raam zit een jongen met zijn moeder. "Hij smaakt weer heerlijk", zegt 'ie, met een biertje in zijn hand.

Ook in Wateringen maakt men volop gebruik van de versoepelingen. "Dranken zijn geleverd, we hebben de vloer schoongemaakt en we zijn heel veel aan het snijden en marineren voor de eerste dagen", vertelt Leon van der Valk van café Scrumpy. De restaurants en lunchrooms verwachten topdrukte. "We worden platgebeld, de telefoon staat roodgloeiend."

Niet alle horecazaken krijgen het voor elkaar om woensdag al open te gaan. "Wij hebben echt nog één dag extra nodig om onze mise-en-place op orde te brengen", aldus Niven Kunz van restaurant Triptyque in Wateringen. De horecaondernemers zijn van plan zich aan de coronavoorschriften te houden. "Klanten moeten bij binnenkomst en wanneer ze naar het toilet gaan een mondkapje op. En als dat niet gebeurt, spreken we hen er op aan", aldus Tessa Mulder van brasserie De Binnentuin in winkelcentrum de Tuinen in Naaldwijk.