Eenvoudige zege handbalsters Quintus bij BFC

De handbalsters van Quintus hebben dankzij een 25-39 zege op BFC de derde plek in de eredivisie heroverd.

De ploeg uit Kwintsheul verloor een paar dagen eerder nog vrij kansloos van VOC, maar kon tegen het laaggeklasseerde BFC in het Limburgse Beek wel domineren.

Quintus stond binnen vijf minuten al op een 1-5 voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Na een kwartier spelen stond het 8-13 en bij rust was de score zelfs opgelopen naar 12-21. Daarmee was de wedstrijd halverwege eigenlijk al beslist. In de tweede helft bleef Quintus de dominante ploeg. Met nog een kwartier te gaan stond het 17-32. Eindstand was dus 25-39.

In de eredivisie blijft VOC aan kop, met 30 punten uit zestien wedstrijden. Venlo volgt met 26 uit veertien en Quintus en VZV hebben 21 punten uit veertien wedstrijden. Quintus heeft nu nog twee op papier eenvoudige wedstrijden achter elkaar. Dinsdag treft het hekkensluiter Fortissimimo en volgende week zaterdag de nummer 10 DSVD. Beide wedstrijden worden gespeeld in Kwintsheul.