Archief
Signbiblio

Signbiblio

Besmettingen in regio stijgen naar recordhoogte

Het aantal besmettingen met het coronavirus verbrak afgelopen week diverse dagrecords. Vooral in Midden-Delfland nam het aantal positieve tests flink toe.

Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. In totaal waren er 3.544 vastgestelde besmettingen met het coronavirus in onze regio tegen 1.961 een week eerder. Liefst 2.534 inwoners uit Westland testten positief, tegenover 1.382 een week eerder. Afgelopen week kregen 456 mensen uit Midden-Delfland een positieve testuitslag tegen 215 een week eerder en 554 inwoners van Maassluis tegenover 364 een week eerder.

In percentages was de stijging in Midden-Delfland het sterkst: +112 procent. Westland steeg met +83,4 procent en Maassluis met +52,2 procent. In totaal steeg het percentage positieve besmettingen in de regio met +80,7 procent ten opzichte van een week eerder.

In Maassluis was aan het eind van de week een enorme stijging te zien in het aantal besmettingen van 26 op donderdag, via 65 op vrijdag naar 237 op zaterdag. Vandaag zakte het dagcijfer weer iets: naar 90.

Het dagrecord van zondag 9 januari was 374, en dat is deze week al diverse malen gebroken met vandaag dus voor het eerst in de vier cijfers met 1.165 besmettingen in de regio.

Het vorige record was van gisteren, toen was er in de regio een recordaantal besmettingen met 696.

Ziekenhuisopnames

Zes Westlanders zijn afgelopen week opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van het virus, drie uit Maassluis en niemand uit Midden-Delfland. In de regio is afgelopen week geen sterfgeval gemeld als gevolg van het coronavirus.

Cijfers voor Hoek van Holland zijn niet meegenomen, omdat het RIVM alleen op gemeenteniveau registreert. GGD Rotterdam-Rijnmond komt op woensdag met eigen cijfers op wijkniveau. Daaruit bleek dat vorige week het aantal besmettingen daar iets afnam.

Bekijk alle dagelijkse coronacijfers in ons dashboard.