Archief
Sportsnap.nl

Badmintonners Velo boeken belangrijke overwinning

De badmintonners van Velo hebben in de kampioenspoule van de eredivisie goede zaken gedaan.

De ploeg uit Wateringen won in eigen huis met 5-3 van een enigszins gemankeerd Duinwijck. De Haarlemmers misten namelijk drie van hun belangrijkste spelers.

De wedstrijd ging halverwege gelijk op. Velo had het herendubbel (Nick Fransman/Russell Muns) en een partij in het damesenkel (Fredrika Lagerstedt) gewonnen, maar verloor het damesdubbel (Myke Halkema/Veda Diemel) en een partij in het herenenkel (Ruben Kweekel).

In het tweede gedeelte verloor Velo nog wel de tweede partij in het damesenkel (Hanna Couwenhoven), maar door twee keer winst in het gemengd dubbel (Jim Middelburg/Halkema en Muns/Milou Lugters) en een zege van Nick Fransman in het herenenkel bleef de overwinning in Wateringen. Daarmee nam de ploeg van trainer Franklin Telwin revanche voor de 6-2 nederlaag in Haarlem afgelopen december.

Door deze zege blijft Velo in de race voor een plek in de halve finale om het landskampioenschap. Drop Shot staat nu tweede met 28 punten, daarachter hebben Duinwijck en Velo nu 24 punten. Al hebben de Haarlemmers een wedstrijd minder gespeeld.

Verslaggever Martijn Molenaar sprak na afloop met coach Franklin Telwin:

Ook speler Jim Middelburg gaf zijn analyse: