Archief
Google StreetView

Oplossing voor afvaloverlast De Zekken in Hoek van Holland

De gemeente Rotterdam stuurt ondernemers op bedrijventerrein De Zekken in Hoek van Holland een aanmaning, als zij hun eigen rommel op de openbare weg niet opruimen.

"We gaan elke drie maanden een schouw houden en de gemeente stuurt vervolgens aan ondernemers een brief met de opdracht om hun rommel op te ruimen. Zo niet, dan wordt het op kosten van de betreffende ondernemer opgeruimd", aldus Cees Schalkoort, voorzitter van de Hoekse ondernemersvereniging. De nieuwe maatregel is gisteren besproken met de gemeente. Schalkoort verwacht dat er nu na vier jaar eindelijk een oplossing komt voor de afvaloverlast op het bedrijventerrein.

Op De Zekken zetten sommige ondernemers hun afval op de openbare weg, parkeren ze vrachtwagens verkeerd en leggen ze hun spullen voor uitritten. "Er wordt heel veel geïnvesteerd in de industrieterreinen van Hoek van Holland, er is enorm veel werkgelegenheid gekomen, maar de mensen willen wel graag werken op een terrein dat er fatsoenlijk uitziet", legt Schalkoort uit bij Maarten in de Middag. De voorzitter kaartte de situatie in de afgelopen jaren al meermaals aan bij de gemeente, maar kreeg geen gehoor. Afgelopen september wendde hij zich rechtstreeks tot burgemeester Aboutaleb en dat leidde uiteindelijk tot het gesprek van gisteren.

Beluister het hele gesprek met Cees Schalkoort: