WOS-Harm Klok

Excelsior Maassluis geen partij voor Ajax

Voetbalclub Excelsior Maassluis is donderdagavond uit het KNVB-bekertoernooi geknikkerd door Ajax.

In een ongelijke strijd in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam werd het 9-0 voor de regerend landskampioen.

Ajax kwam na 9 minuten op voorsprong door een afstandschot van Tagliafico. In de twintigste minuut kreeg de thuisclub een strafschop toegekend, die door Danilo werd benut (2-0). Direct daarna verliet Excelsior-speler Vincent van den Berg het veld. Hij werd vervangen door Dave van Delft.

Na 25 minuten kon Ajax dankzij snel combinatievoetbal opnieuw via Danilo scoren (3-0) en in de 37e minuut kon hij op aangeven van de razendsnelle rechtsbuiten Anthony een zuivere hattrick scoren (4-0). Na 41 minuten werd het 5-0 door een afstandschot van Regeer. Dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft kreeg Excelsior Maassluis aanvankelijk wat ruimte, maar in de 54e minuut was het opnieuw Danilo die voor Ajax scoorde (6-0). Tien minuten later volgde de 7-0 en kort daarna de 8-0. In de 83e minuut werd het 9-0, wat tevens de eindstand werd.

Heel bijzonder was nog de plotselinge rentree van Devin Plank in het team van Excelsior Maassluis (zie Twitter-post ESPN hieronder).

Excelsior Maassluis had deze achtste finale van het bekertoernooi bereikt dankzij een stunt tegen FC Emmen. Die profclub werd in eigen huis met 0-1 verslagen. Eerder versloegen de Maassluizers streekgenoot Westlandia.