Archief

Nieuwe opleidingen bij Academie voor Zelfstandigheid

De Academie voor Zelfstandigheid op Het Westerhonk in Monster begint komende zomer met twee nieuwe opleidingen: Assistent Facilitair en Assistent Logistiek.

De academie, die in 2015 van start ging, helpt kwetsbare mensen en mensen met een verstandelijke beperking naar meer zelfstandigheid in wonen, werken en vrije tijd. Dit geldt voor zowel bewoners op Het Westerhonk als voor thuiswonenden in de omliggende gemeenten.

Bij Assistent Facilitair wordt onderwezen over schoonmaak, onderhoud en gasten ontvangen. Bij Assistent Logistiek leren de studenten over het werken in een magazijn en het ontvangen en opslaan van goederen. De opleidingen bestaan uit vijf blokken met e-learning en fysieke trainingsbijeenkomsten in een lokaal op het Westerhonk. Jobcoaches zoeken naar een geschikte stageplaats en uitstroom naar een betaalde baan, dagbesteding of vrijwilligerswerk.

Voor deze opleidingen zijn nog plaatsen beschikbaar. Deelname is kosteloos, maar er is wel een dagbestedingsindicatie nodig. Geïnteresseerden in deze praktijkopleidingen kunnen vrijblijvend contact opnemen met de academie door te mailen naar academie.monster@sheerenloo.nl.

De praktijkgerichte opleidingen zijn erkend door landelijke werkgeversorganisaties zoals LTO Nederland, de NVG (golfaccommodaties), VBNE (bos- en natuurterreinen) en de RAS (schoonmaakbranche). Hierdoor wordt de overstap naar een passende plek in de samenleving voor mensen met een beperking gemakkelijker. Vorig jaar is de academie gestart met de opleiding Assistent Groen. De opleidingen zijn ontwikkeld in samenwerking met ervaringsdeskundigen, negentien gehandicaptenzorgorganisaties, de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) en de belangenvereniging dóór en vóór mensen met een verstandelijke beperking LFB.