Archief
WOS

Westlandse horeca open tijdens protest tegen coronamaatregelen

Horecazaken in Westland openden zaterdag om 12.00 uur de deuren. Café- en restauranthouders protesteren daarmee tegen de huidige coronabeperkingen. In Naaldwijk zitten de terrassen van restaurants en cafés tot 16.00 uur vier uur lang bomvol.

Katja van Hotel Restaurant Inn Naeldwyk opende ook haar deuren. "Dit vinden we geweldig, dat we gewoon kunnen doen waar we goed in zijn en dat we alle gezellige mensen mogen ontvangen", vertelt ze.

Katja is ondanks de blijdschap van vandaag ook erg teleurgesteld in de huidige coronamaatregelen. "Onze gedachte is dat als alle winkels ook weer open mogen, dat wij dan eigenlijk ook open zouden mogen, zolang we ons aan de maatregelen houden natuurlijk", gaat de eigenaresse van het restaurant verder.

Statement

Pal naast Hotel Restaurant Inn Naeldwyk, zit Grand Café Enjoy. Jeroen, de eigenaar vindt het een leuk statement dat ze open mogen. "Het is maar vier uurtjes, we willen eigenlijk gewoon helemaal open natuurlijk. Het gaat gewoon niet langer zo", vertelt Jeroen.

De eigenaar van het café wil hiermee ook laten zien dat het gewoon veilig kan. "Zoals je hier ziet zit iedereen op gepaste afstand. We willen ook altijd alle maatregelen van het RIVM blijven volgen."

Genieten

Twee jongens zitten samen te genieten van biertje op het terras. "Het is terecht dat de cafés dit doen. Ze hebben het ook echt verdiend", vertelt één van hen. "Heel veel mensen zijn tegenwoordig gevaccineerd en hebben al een boosterprik, wij ook. Het is een beetje raar dat de cafés nog steeds dicht moeten blijven", vindt de ander.

Landelijk protest

Piet Brederoo van de Slimmerick heeft ook de deuren geopend. Hij had het in eerste instantie eigenlijk niet willen doen. "We doen het echt voor de gasten die het leuk vinden. Maar ik vind het eigenlijk heel jammer dat we niet met heel het land een statement hebben kunnen maken", vertelt Brederoo.

In veel gemeenten mag de horeca helemaal niet open. "Ik vind het jammer dat het nu niet voor iedereen gelijk is", sluit Brederoo af.

Ronald van Gaalen van Koninklijke Horeca Westland blikt op de radio terug op het weekend: