Archief
Ellen Grimbergen

Ellen Grimbergen

Hoekse rugbyers in slotminuten onderuit

De rugbyers van The Hookers hebben vanmiddag hun eerste wedstrijd van 2022 verloren.

In Hoek van Holland ging koploper RC 't Gooi er na een spannend duel in het slot met de zege vandoor: 22-24.

The Hookers opende de score met een try, maar benutte de conversie niet. Later in de eerste helft scoorde de thuisploeg nogmaals, maar wederom zonder conversie. Daarna waren het de gasten die een try maakten en de conversie wel benutten. Ruststand 10-7.

Na de rust kreeg 't Gooi wat meer kansen. Met nog een minuut op de klok stond het 22-19. Echter wist 't Gooi op het laatste moment nog een try te scoren, waardoor de eindstand werd bepaald op 22-24.

Trainer Glenn Vertongen vindt dat zijn ploeg goed op weg is. "Uiteindelijk willen we ook van deze ploegen winnen. We hebben in de laatste minuten verloren. Dat is erg jammer maar geeft wel goede moed."

Captain Kevin Lenssen baalt van de nederlaag. "We verliezen met twee punten verschil in de laatste minuten. We moeten nu alle goede punten meenemen naar de volgende wedstrijd, we hebben in ieder geval laten zien dat we gewoon 80 minuten rugby kunnen spelen." De captain vindt dat ze trots mogen zijn. "We hebben laten zien dat we bij de topclubs in deze competitie horen."

In de ereklasse staat de Hoekse rugbyclub nu op de zevende plaats in de tussenstand.