Archief
WOS

Horeca in Westland gaat zaterdag open

Horecazaken in Westland openen zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur de deuren. Café- en restauranthouders protesteren daarmee tegen de huidige coronabeperkingen.

Dat de regering mogelijk wel met versoepelingen voor winkeliers komt, vinden de horecaondernemers moeilijk te verkroppen. Ronald van Gaalen, de voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland - afdeling Westland, heeft zojuist overleg gehad met burgemeester Bouke Arends. Daarin is afgesproken dat alleen bij excessen gehandhaafd wordt, dus als het bijvoorbeeld ergens veel te druk wordt. Van Gaalen gaat nu zijn leden informeren over het besluit en dan is het aan de horecazaken zelf of zij open gaan of niet.

Aanvulling 14.00 uur:
Deelnemende horecazaken zijn wel aan voorwaarden verbonden. Zo moeten bezoekers een mondkapje dragen geldt de anderhalve meter maatregel. Het tonen van een QR-code is niet verplicht.

Arends: "Ik snap heel goed dat winkeliers en horecaondernemers de behoefte hebben om hun gevoelens te uiten. Daarom geef ik ruimte aan dit protest. Ik sta dit alleen toe op zaterdag 15 januari tussen 12.00 een 16.00 uur. Ik ga ervan uit dat de organisatoren toezien op naleving van de gestelde voorwaarden."

Het nieuwe kabinet zal hoogstwaarschijnlijk vanavond bekendmaken dat horecazaken voorlopig dicht moeten blijven. Op afspraak shoppen bij niet-essentiële winkels en een bezoek aan de kapper en andere contactberoepen zou wel weer mogelijk worden. De persconferentie van minister-president Mark Rutte en zorgminister Ernst Kuipers begint om 19.00 uur.

Uit protest tegen de lockdown zijn horecazaken en winkels in Valkenburg (Limburg) vanmorgen al geopend. De gemeente daar had al laten weten de actie te steunen en niet te gaan handhaven.

Categorieen:
Nieuws Economie Westland