Archief
Thierry Schut

Dael Elektra en Van Dijk & Korteland samen verder

De Westlandse installatiebedrijven Dael Elektra (Maasdijk) en Van Dijk & Korteland (De Lier) fuseren per 1 april 2022 tot één onderneming.

Het nieuwe fusiebedrijf gaat verder als Dael Installatiegroep en wordt daarmee ook onderdeel van de overkoepelende Dael Groep. Het bedrijf komt onder leiding te staan van Barry Korteland, die nu ook directeur is van Van Dijk & Korteland. Personeel en zakenrelaties zijn in de afgelopen dagen op de hoogte gebracht.

Beide bedrijven zijn aan het begin van deze eeuw opgericht. De afgelopen jaren werkten zij al regelmatig samen aan technische projecten in de utiliteit. Eind 2021 raakten de directies met elkaar in gesprek over een nauwere samenwerking. Al snel kwamen zij tot een overeenkomst om de krachten te bundelen en als één organisatie verder te gaan. Met de samenvoeging willen de bedrijven een belangrijke slag maken: in schaalgrootte, kennis en kwaliteit, dienstverlening en toekomstmogelijkheden.

"Door onze krachten te bundelen, hebben we meer kennis en mankracht om die kwaliteit verder te optimaliseren en te waarborgen richting de toekomst", zegt Gert van Dijk, oprichter van Van Dijk & Korteland. André van der Hout, mede-oprichter van Dael Elektra, benadrukt de ruimte die ontstaat voor ontwikkeling en innovatie. Dael neemt naar verwachting medio volgend jaar intrek in een nieuw pand op bedrijventrein Honderdland. "Een werkplek die prikkelt en stimuleert om samen nieuwe producten en diensten te ontwikkelen", aldus Van der Hout.