Archief
Google Streetview

Zwitserse holding neemt kassenbouwer Dalsem over

Kassenbouwer Dalsem in Den Hoorn komt in handen van de Zwitserse Cofra-Holding. Het concern neemt alle aandelen over, voorbehoud van mededingingsgoedkeuring.

Dalsem is in 1932 opgericht en staat inmiddels bekend als een toonaangevende ontwikkelaar van hightech kassen wereldwijd. Jan Pieter Dalsem, de derde generatie binnen het familiebedrijf, blijft aan als algemeen directeur.

Cofra is onder meer bekend als de holding waar de familie Brenninkmeijer (eigenaar van C&A) alle bezittingen heeft ondergebracht. Maar de maatschappij is onlangs begonnen haar portefeuille te verbreden. De overname van Dalsem is de tweede investering in duurzame voedselsystemen. "Deze overname vormt, net zoals de acquisitie van Sunrock in 2020 en de investering in Intelligent Growth Solutions vorig jaar, onderdeel van de diversificatiestrategie van Cofra", zegt Boudewijn Beerkens, bestuursvoorzitter van de holding. "Daarbij ligt de nadruk op de aanpak van de grootste sociale en milieu-uitdagingen waar de wereld voor staat."

De overname geeft Dalsem de mogelijkheid om de activiteiten verder uit te breiden in de Verenigde Staten, Europa en daarbuiten.