Archief
KNRM Ter Heijde

KNRM Ter Heijde

KNRM Ter Heijde in 2021 minder vaak in actie

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in Ter Heijde moest in 2021 54 keer in actie komen, blijkt uit het jaarverslag.

Dat is minder vaak dan in de jaren 2019 (58) en 2020 (65). Maar 2020 was wat dat betreft ook echt een absoluut recordjaar. Ook landelijk is een daling van de KNRM-inzet te zien. Vermoedelijk zorgden het slechte zomerweer en de opheffing van reisrestricties voor minder recreatie en drukte op het water.

Het vaakst (zestien keer) moesten de redders in actie komen om watersporters te helpen als die in de problemen waren gekomen. Zeven keer werd uitgerukt voor zwemmers in de problemen. In totaal zijn in 2021 25 mensen gered door de vrijwilligers van de KNRM Ter Heijde.

Door alle coronamaatregelen hadden vrijwilligers te maken met andere werkomstandigheden dan ze gewend zijn. Oefenavonden konden niet altijd doorgaan en er werd in sommige periodes gevaren met een minimum aan bemanningsleden en in vaste bubbels. Ondanks die beperkingen is het station volledig inzetbaar gebleven.