Archief
District 8

Iets minder autobranden in onze regio in 2021

In 2021 zijn er in onze regio iets minder autobranden gemeld dan in 2020: 37 tegen 39.

Dat blijkt uit cijfers van de website Alarmeringen.nl, die bijhoudt wanneer en waarvoor hulpdiensten uitrukken. Ook landelijk en op provincieniveau is er een daling van het aantal autobranden te zien.

Op dat vlak komt vooral Maassluis positief naar voren. In 2020 is de brandweer 13 keer uitgerukt om een of meerdere in brand gevlogen auto's te blussen (2019: 10), afgelopen jaar is dat aantal gedaald naar 4. En in Wateringen ging het in 2021 om 'slechts' 2 autobranden, waar dat er in 2020 nog 7 waren.

Negatieve uitschieters zijn Naaldwijk (van 1 naar 7) en Poeldijk (van 0 naar 5). In die laatste kern is bijvoorbeeld bekend, dat er in oktober een auto in brand vloog na een crash op de Jan Barendselaan. De bestuurder van het voertuig bleek onder invloed van alcohol te zijn geweest.

Alarmeringen.nl heeft branden als gevolg van ongevallen, autobranden op provinciale- en snelwegen, loze meldingen en herhaalde oproepen zo veel mogelijk buiten beschouwing gelaten. Om goed te kunnen vergelijken is bovendien maximaal 1 melding per dag per straat meegeteld, hierdoor kan soms een melding zijn gemist. De daadwerkelijke aantallen auto's met brandschade liggen naar verwachting hoger omdat er bij een melding de kans bestaat dat meerdere voertuigen brandschade hebben opgelopen.