Archief
Suzanne Mulder

Museum RockArt droomt groot, ondanks tegenslag na tegenslag

Museum RockArt in Hoek van Holland staat onder druk. Financieel verkeert de instelling in zwaar weer: in 2021 waren musea liefst 24 weken gesloten vanwege lockdowns.

Tot overmaat van ramp gaat het nu ook met de gezondheid van eigenaar Jaap Schut slecht. "Ik heb helemaal geen tijd voor dat soort dingen", zegt hij bij mediapartner Rijnmond.

Museum RockArt in Hoek van Holland is voor muziekliefhebbers een begrip. Het herbergt de Nederlandse popgeschiedenis vanaf de jaren 50: van kleding, tot iconische instrumenten, en van gouden platen tot bizarre voorwerpen. Doordat zowel 2021 als 2022 van start is gegaan met een lockdown wordt het financiële plaatje er niet beter op. De verkoop van lp's leverde wat op, maar niet voldoende. Zeker als je geen subsidie krijgt, zoals RockArt.

En dan slaat het noodlot ook nog op een andere manier toe: er wordt kanker geconstateerd bij eigenaar Jaap Schut. "Maar ik ben nog niet klaar", vertelt hij. "Ik moet nog effe!" Want hij heeft een duidelijk doel voor ogen. "Het nationaal popmuseum hoort niet op industrieterrein in Hoek van Holland."

Rijnmond zocht hem op.