Archief
WOS

WOS

Ontdek het Westland met een hapje en drankje

Tientallen regiogenoten zijn er zaterdag op uit getrokken voor een wandeling rond De Lier en Naaldwijk. Ze haalden niet alleen een frisse neus, maar steunden ook horecaondernemers.

De wandelingen zijn een initiatief van LekkerUniek en Support Your Locals Westland. Bij deze 15e editie konden deelnemers kiezen voor wandelingen van 11 en 6 kilometer.

In De Lier was Bowling Westland het startadres. Daar kregen de fanatiekelingen eerst een warme kop pompoensoep aangeboden. Daarna ging de 11 kilometer lange route langs eetcafé De Witte en koffiehuis De Hooiberg in 't Woudt. Op de terugweg stond bij de jachthaven een foodtruck van de Braadslee. Deze horecabedrijven hadden voor alle deelnemers iets lekkers klaarstaan. Het inschrijfgeld wordt over de horecazaken verdeeld, zodat zij toch nog wat omzet kunnen draaien.

Artikel gaat verder onder de video:

De 6 kilometer lange wandelroute in Naaldwijk begon bij lunchroom Het Tramhuisje. Daarna volgden koffhuis De Hooimeid bij de Vlietwoning, de Multivlaai, sportvereniging Westlandia en de Sapbar. Organisator Marco Schregardus hoopt dat de coronabeperkingen binnenkort niet meer nodig zijn en horecazaken 'normaal' open kunnen, anders volgen er later deze maand weer nieuwe wandelroutes.

Marco Schregardus over de lockdownwandelingen op de radio: